Co-Connect House / Hugo Kohno Architect Associates

first_img Projects Manufacturers: Sprayed Lysine Finish Photographs Photographs:  Seiichi Ohsawa Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyAbout this officeHugo Kohno Architect AssociatesOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookJapanPublished on November 09, 2019Cite: “Co-Connect House / Hugo Kohno Architect Associates” 08 Nov 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?同联宅,邻里‘新关系’ / 河野有悟建筑事务所是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Scube Co.Ltd. Structural Engineer: “COPY” “COPY” Country:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Seiichi OhsawaRecommended ProductsDoorsLonghiDoor – HeadlineEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsDoorsStudcoAccess Panels – AccessDorText description provided by the architects. Residents of urban housing complexes can’t choose their neighbors. This project is an attempt to provide both connection and appropriate distance between the residents of a property that includes condos with long-term owners as well as rental units occupied by temporary tenants.Save this picture!© Seiichi OhsawaSave this picture!SectionSave this picture!© Seiichi OhsawaEach unit is comprised of interlinked boxy rooms. These units are strung together in a line with a passage-like “marginal courtyard” between each pair of volumes functioning to mediate between residents with different values and lifestyles. In addition, a series of small boxes are attached to each of the large boxes. The small boxes serve as bay windows, benches, counters, balconies, and small rooms, bringing southern light from the courtyards deep into every room. Offsetting the height and direction of these openings prevents neighbors from seeing into one another’s living spaces.Save this picture!© Seiichi OhsawaOn the other hand, residents share the marginal courtyards. In addition, the design makes use of the elevation differential on the lot to create different levels in the architecture. This allows for the free linkage of spaces, with the two rental units interlocking three-dimensionally and both offering living spaces on the ground level, second floor, and south side. The boxes are tonally divided so that each time a resident moves from one box to another they cross from a white space into a grey one, creating a sensation of depth as they move between settings.Save this picture!© Seiichi OhsawaThe boxes that make up urban living spaces tend to have standardized sizes and functions as well as uniform living spaces. However, altering the arrangement and connections between these boxes allows them to be responsive to the scale of the streetscape as well as the physical scale of their residents, as well as to adapt to a range of design and site conditions. This project thus presents a potential solution to the need for diverse living spaces, weaving together varied gathering points and linkages to reflect the urban space it is part of.  Save this picture!© Seiichi OhsawaProject gallerySee allShow lessVH R-10 G House / Architecture-Infrastructure-ResearchSelected ProjectsHouse in Tajiri 2 / Kazunori Fujimoto Architect & AssociatesSelected Projects Share Year:  Save this picture!© Seiichi Ohsawa+ 17Curated by María Francisca González Share CopyHouses•Japan Co-Connect House / Hugo Kohno Architect Associates ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/927996/co-connect-house-hugo-kohno-architect-associates Clipboard Japan Architects: Hugo Kohno Architect Associates Area Area of this architecture project Area:  219 m² Year Completion year of this architecture project 2019 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/927996/co-connect-house-hugo-kohno-architect-associates Clipboard Houses Co-Connect House / Hugo Kohno Architect AssociatesSave this projectSaveCo-Connect House / Hugo Kohno Architect Associateslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *