Le Poulailler House / eba architecture

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/917161/le-poulailler-house-eba-architecture Clipboard 2017 Save this picture!© Joël Gingras/Apy-D+ 24Curated by Paula Pintos Share ArchDaily Architects: eba architecture Area Area of this architecture project Year:  Manufacturers: Alumico, Luminaire Authentik ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/917161/le-poulailler-house-eba-architecture Clipboard CopyAbout this officeeba architectureOfficeFollowProductBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesQuebecCanadaPublished on May 20, 2019Cite: “Le Poulailler House / eba architecture” 20 May 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassHanging LampsVibiaHanging Lamp – VOLConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausPorcelain StonewareCosentinoSurfaces – Dekton® Chromica CollectionBricksFeldhaus KlinkerThin Bricks – ClassicGlassDip-TechDigital Ceramic Printing for Interior DesignWoodStructureCraftEngineering – FootbridgesAluminium CompositesCymat Technologies Ltd.Bundang Doosan Tower – Alusion™ Stabilized Aluminum FoamTable LampsRoss GardamDesk Lamp – OraMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?Le Poulailler 公寓,百年砖墙建筑屋顶加建金属山墙 / eba architecture是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream CopyHouses•Quebec, Canada Le Poulailler House / eba architectureSave this projectSaveLe Poulailler House / eba architecture Photographs:  Joël Gingras/Apy-D Manufacturers Brands with products used in this architecture project Projects Houses “COPY” Le Poulailler House / eba architecture Canada “COPY” Eric Boucher Design Team:Eric Boucher, Elisabeth BouchardEngineering:Douglas ConsultantsGeneral Contractor:Les Constructions A. CarrierCity:QuebecCountry:CanadaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Joël Gingras/Apy-DRecommended ProductsMetallicsKriskadecorMetal Fabric – Outdoor CladdingStairsGorter HatchesFixed LaddersMetallicsSculptformClick-on Battens in Ivanhoe ApartmentsStairsFAKROInsulated Loft Ladders LWT Passive HouseText description provided by the architects. Diamond-shaped windows connect new and old in duplex addition by eba. Architecture firm eba used traditional fish scale metal cladding to create a vaporous addition to a Quebec City century-old brick building. The project was designed to host the family of a young doctor wanting to live just above his beloved brother’s family. Both families share the yard where cousins play while parents are gardening. Hence the project name proposed by the client: a true chicken coop!Save this picture!© Joël Gingras/Apy-DSave this picture!SectionSave this picture!© Joël Gingras/Apy-DThe duplex is located in the Montcalm neighborhood, known for its Frederick Todd urban parc and OMA’s national Art museum. One of the brothers mandated eba to design a two-story apartment completed with a new private terrace and direct access to the common back yard. The client’s demands involved transforming the existing second floor and adding a complete third story. From a busy urban boulevard, the family enters a long stairway leading to a double height dining room.Save this picture!© Joël Gingras/Apy-DThe space is lighten-up by a five meters high window facing a peaceful alley. Heart of the project, rooms, and circulations are distributed from this sunny central space. From the industrial-style stainless steel kitchen, the household can take an exterior helicoidal stair to feast and barbecue with brother, sister-in-law, and cousins in the common back yard. Save this picture!© Joël Gingras/Apy-DOn the top floor, a small lounge opens on a terrace shaded by a mid-century-inspired wooden pergola. A small office and a music room profit from the constellation of diamond-shaped windows.Save this picture!© Joël Gingras/Apy-DThe triangular pediment of the existing brick façade offered the inspiration for the lozenge windows. The fish scale pattern of the shiny steel cladding prolongs the oblique lines of the windows, granting lightness and limpidity to the elevation.Save this picture!© Joël Gingras/Apy-DThe simple volume of the addition, minimal and uniform, allows for a clear reading of the contemporary roof-top extension. The project recently won a Mérites d’architecture de la Ville de Québec, a distinction offered by the city for architectural excellence.Save this picture!© Joël Gingras/Apy-DProject gallerySee allShow lessSare House and Caracali House / LSD ArchitectsSelected ProjectsDrongen Furniture Store / WE-S architectenSelected Projects Share Lead Architects: Area:  1405 ft² Year Completion year of this architecture project Photographslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *