CCF / GOAA – Gusmão Otero Arquitetos Associados

first_imgSave this picture!© Pedro Vannucchi+ 35 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/794897/reforma-ccf-goaa Clipboard CopyAbout this officeGOAA – Gusmão Otero Arquitetos AssociadosOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSão PauloBrazilPublished on September 12, 2016Cite: “CCF / GOAA – Gusmão Otero Arquitetos Associados” 12 Sep 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialPlastics / FibersRodecaTranslucent Building Elements in Downton Primary SchoolSkylightsVELUX CommercialModular Skylights – LonglightBathroom FurnitureBradley Corporation USAToilet Partition CubiclesSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – One-offAcousticFabriTRAK®FabriFELT™ for Walls and CeilingsBoardsStructureCraftStructural Panel – Dowel Laminated TimberThermalSchöckInsulation – Isokorb® Concrete to SteelDoorsJansenSmoke Control Door – Economy 60Louvers / ShuttersShade FactorExternal Venetian BlindsMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?CCF 住宅 / GOAA是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs:  Pedro Vannucchi Manufacturers Brands with products used in this architecture project Year:  ArchDaily CCF / GOAA – Gusmão Otero Arquitetos Associados “COPY” Houses Brazil 2015center_img Projects “COPY” CCF / GOAA – Gusmão Otero Arquitetos AssociadosSave this projectSaveCCF / GOAA – Gusmão Otero Arquitetos Associados Photographs CopyHouses•São Paulo, Brazil Architects: GOAA – Gusmão Otero Arquitetos Associados Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/794897/reforma-ccf-goaa Clipboard Manufacturers: Brigato, Marcenaria Assis, Serralheria CYWCollaborators:Felipe Barradas, Murilo Zidan, Raul AguiarEngineering:Francisco da Silva AlvesAuthors:Guido Otero, Ricardo GusmãoCity:São PauloCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Pedro VannucchiRecommended ProductsWoodLunawoodThermowood FacadesDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaWoodTechnowoodPergola SystemsText description provided by the architects. The strategy to reorganize the program of this house, consisted in taking advantage of its unusual arrangement in order to create a new spatial sequence. The project focused on the transformation of the house facing the street and whose blind facade contained a graffiti made by a neighbor artist and valued by the client. The starting point was to remove all the existing informal constructions followed by the reorganization of the openings, doors and windows, seeking a more fluid integration between internal and external spaces. The adjustment of the courtyards levels created a more connected open space and made room to a rain water cistern, which required a reconfiguration of the residence´s water supply system. Save this picture!© Pedro VannucchiTwo spatial operations complete the routing: the multiplication of the outdoor space by creating a rooftop terrace and connecting the kitchen to the outside area. Save this picture!© Pedro VannucchiSave this picture!© Pedro VannucchiThe new program is contained within wooden volumes in order to make a clear distinction between the old and the new construction. These volumes are also visible from the street, announcing its internal reconfiguration and adjusting its scale to its surroundings morphology.Save this picture!© Pedro VannucchiProject gallerySee allShow lessSantiago Calatrava’s Oculus Opens to the Sky in Remembrance of 9/11Architecture NewsOPEN, SANAA, Jean Nouvel & David Chipperfield Shortlisted in Competition for Pudong …Architecture News Share Area:  70 m² Year Completion year of this architecture project last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *